Selecteer een pagina

Vakanties zijn een belangrijk onderdeel van het moderne leven in het westen. Tijdens een vakantie zal je energie vernieuwen en je geest een reset krijgen. En een kalme geest is een creatieve geest. Veel mensen nemen te weinig tijd om op vakantie te gaan, dat maakt dat ze sneller overwerkt raken. Af en toe moet je even uitblazen aan een costa. Alleen op reis gaan is leuk, samen gaan is nog leuker, bijvoorbeeld met je buurvrouw. Sluit wel een reisverzekering af, zo weet je zeker dat je safe zit.

Waar ga je heen en wanneer?

Om de reis te kunnen plannen, moet je natuurlijk helder hebben waar je heen gaat. Kies de plek waar jullie graag heen willen. Ook is het slim om de tijd van het jaar te plannen, want niet elk land is in elk seizoen de moeite waard. Kies altijd voor de beste tijd en plaats. Waar willen jullie heen en wanneer? Beantwoord eerst deze vraag.

Kies een bestemming

Ga je 2 of 3 weken weg? Beperk dan je bestemming tot 1 gebied. Je kunt alle activiteiten in de omgeving checken en alvast een planning maken. Je kunt ze ook als optie neerzetten en kijken of je er tegen die tijd zin in hebt.

Plan ruim van te voren

Het is leuk om te anticiperen op een trip. Op deze manier kun je alle activiteiten plannen als je dat wilt, bijvoorbeeld om een concert bij te wonen. Je moet dan wel op tijd de concertkaarten bestellen en niet pas op het laatste moment.

Praktische zaken

Maak een lijst van alle dingen die je tijdens je trip nodig hebt: kleding, medicijnen, kaartjes en eten. Ga er samen met je buurvrouw rustig voor zitten. Twee weten meer dan een. En bovendien is het gezellig om samen de vakantieplannen door te nemen, je kunt er direct weer een leuke avond van maken.

Plan je reis niet te vol

Het gevaar bestaat dat je tijdens je vakantie het maximale eruit wil halen en dus te veel dingen op het programma zet en op die manier eigenlijk niet tot rust komt. Zorg ook dat er echt rustmomenten zijn en misschien ook een dag dat jullie allebei apart iets doen. Solo dingen doen is namelijk ook erg ontspannend.

Geen smartphone

Misschien is het leuk om voor low tech trip te kiezen. Daarbij is een smartphone verboden. Grappig om weer met landkaarten in de weer te moeten. Handig om die skills niet kwijt te raken, want je weet maar nooit of je phone tijdens je vakantie crasht en een economic total loss wordt.