Selecteer een pagina

Amsterdam is een stad waar je als toerist meerdere dagen vol kan plannen met uitjes en activiteiten. Sommige uitjes zijn door Tripadvisor en andere organisaties al honderden keren opgenomen in lijstjes, denk aan het Rijksmuseum en een rondvaart over de grachten. In deze blog kijken we naar twee ‘experiences’ die vaak niet bovenaan de lijst staan: Gassan Diamonds en de Heineken Experience.

Gassan Diamond Experience Tour

Een van de vele bijnamen die Amsterdam al honderden jaren heeft is de ‘City of diamonds’. Dat is niet zonder reden; Amsterdam is van oudsher een stad waar de diamantslijperij en -handel floreert. Een van de bedrijven dat zich daar al jaren mee bezig houdt is Gassan. Gassan ken je misschien als juwelier in Amsterdam, waar ze vanuit meerdere vestigingen horloges en sieraden van luxe merken als Rolex en Cartier verkopen. Ze hebben echter ook een toeristische attractie in het centrum. Aan de Nieuwe Uilenburgerstraat hebben ze sinds 2018 hun volledig gerenoveerde diamantslijperij opengesteld voor publiek. Met hun Diamond Experience Tour geven ze zeven dagen per week gratis rondleidingen voor toeristen en andere geïnteresseerden. In een kleine drie kwartier vertelt een expert je alles over het slijpproces en de historie van het familiebedrijf, die teruggaat tot 1879. Daarnaast hebben ze ook nog een VIP tour, een champagne tour en een tour voor partners met een huwelijk in het vooruitzicht. Een extra pluspunt van de tour is dat de hoofdingang aan het water ligt. Je maakt dus een entree per boot.

Heineken Experience

De oudste brouwerij van Heineken, gelegen in het centrum van Amsterdam aan de Stadhouderskade, is omgetoverd tot een toeristische attractie. Ze brouwen er sinds 1988 geen bier meer, maar zorgen in plaats daarvan dat duizenden toeristen per jaar leren over de historie van het Nederlandse biermerk. Je krijgt informatie over het brouwproces, hun sponsoractiviteiten en het verhaal achter hun merk. Deze tour is daardoor niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor personen jonger dan 18 jaar. Nadat je alles hebt gezien, wat ongeveer anderhalf uur duurt, kun je op de bovenste verdieping in de bar genieten van twee Heineken biertjes (of frisdrank voor de jongere gasten) met een prachtig uitzicht over de stad.