Selecteer een pagina

Een florissante zangcarrière begint met oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je begint natuurlijk altijd met een aantal makkelijke tips die je verder kunnen helpen met jouw zangstem. Deze technieken vormen dan de basis van de vervolg zanglessen. In dit blog stellen we alvast een aantal tips op om te beginnen met het verbeteren van je stemgeluid.

Beperk je niet tot één muziekgenre

Als beginnend zanger is het belangrijk om te experimenteren met meerdere muziekgenres. Hierdoor ontwikkel je namelijk een duidelijk onderscheid in de muziekstijlen, waardoor jij jezelf ook kan onderscheiden. Zorg er dus voor dat je bekend bent met andere categorieën. Nog een voordeel: dit maakt de communicatie met andere zangers ook nog eens veel makkelijker.

Train je stem iedere dag

Dit is een belangrijk aspect dat nodig is om een succesvolle zanger te worden. Zoek een gekwalificeerde zangtrainer bij je in de buurt en schrijf je direct in voor zangles en zangtraining. Het volgen van de juiste zangles is voor jezelf de makkelijkste manier om de zangvaardigheden te verbeteren. Daarnaast leer je onder andere hoe je goed kunt ademen bij het zingen, omgaan met hoge en lage tonen en het hanteren van een microfoon. Verwacht hierbij niet meteen dat je binnen een paar lessen al perfect zingt. De eerste lessen moet je vooral leren doorzetten en niet opgeven!

Besteed je vrije tijd nuttig met zangles

Je moet altijd de tijd vinden om dagelijks wat zangoefeningen te doen. Dit kan zowel tijdens het douchen, autorijden, bij het doen van huishoudelijke taken, als op school of op het werk. Je kunt beginnen met het neuriën van een liedje en daarna overschakelen op het zingen van het liedje. Dit soort opwarming is noodzakelijk. Het leuke hiervan is dat je er zelf ook nog eens vrolijk van wordt. Zelfs een avondje karaoke met je vrienden kan al een leuke zangles zijn.