Buurvrouw Amsterdam

Hoe voorkom je een rioolverstopping?

riool ontstoppen

Hoe voorkom je een rioolverstopping?

Geplaatst op

Iets waar dus echt niemand op zit te wachten: een verstopt riool. Het is een van de vervelendste dingen die in huis kunt hebben.  Je kunt dan geen gebruik meer maken van bijvoorbeeld je wc of gootsteen. Om een riool te ontstoppen, kun je verschillende dingen doen. Maar vaak is het beter om een verstopt riool te voorkomen. We geven je hieronder tips over hoe dat te doen.

Verstopt riool voorkomen

Met de onderstaande tips vergroot je de kans om een verstopping te voorkomen.

  • Spoel geen natte doekjes en keukenpapier door in het toilet. Keukenpapier en natte doekjes zijn namelijk te dik en kunnen gaan ophopen in het riool, waardoor het riool verstopt raakt. Het is ook niet verstandig om tampons, maandverband en luiers door te spoelen; dat kan beter de afvalbak in.
  • Haar is ook vaak een boosdoener. Verwijder daarom regelmatig de haren uit de afvoerputjes in je douche en wasbak, voordat ze in het riool terecht komen.
  • Laat je afvoer af en toe preventief doorspuiten.
  • Plaats een bladvanger in je regenpijp en gebruik een filter in het doucheputje.
  • Gooi geen troep, zoals eet- en verfresten, in het toilet.
  • Denk niet alleen aal het riool binnen; ook buiten kan het verstopt raken. Denk aan afval van de bomen. Maak daarom regelmatig je dakgoten schoon en verwijder de bladeren.

Het herkennen van een verstopt riool

Een verstopt riool is vrij gemakkelijk te herkennen: vaak zie, hoor en ruik je het. Zo merk je bijvoorbeeld dat het water niet (goed) wegloopt. Vaak hoor je ook nog borrelende geluiden die vanuit de gootsteen of het toilet komen. En misschien wel het ergste: het gaat stinken. Als dit allemaal het geval is, is het tijd om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen.

Gerelateerde berichten

sushi bestellen

31 jaar sushi in Nederland: wat is er veranderd?

Rond het einde van de jaren tachtig kwam sushi naar Nederland en sinds die tijd zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van sushi geweest. Het...

Lees meer

zangles amsterdam

Beginnerstips voor een helder zanggeluid

Een florissante zangcarrière begint met oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Je begint natuurlijk altijd met een aantal makkelijke tips die je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden